7 Ağustos 2014 Perşembe

Yumurtalı Börek





Herkese merhabalar ; Bilmem bilir misiniz yumurtalı böreği? Bizim Kastamonu yöresinde çok yapılır.Dedem hep babanemden yumurtalı börek isterdi.Neden hep insan bu böreği ister yedikten sonra anlıyorsunuz:))
Gerçi ailede hiçbirimizin yaptığı babaneminkinin lezzeti gibi olmuyor.Özellikle bu böreği babanem olduğu zaman ona yaptırıyoruz.Defalarca izledim bizimkine ek olarak ne koyuyor da böyle lezzetli oluyor diye.Ama yok bizimkinden farkı yok.:))) Babanemin elinin mükemmel lezzeti işte.Böyle bir şey yememişsinizdir:) Ama napalım bizimki onun kadar güzel olmasa da lezzetli oluyor işte :))) Şaka bir yana mutlaka denemenizi önerdiğim bir börek.Özellikle kahvaltı sofralarına çok yakışıyor.Hem az malzemeli hem aşırı lezzetli.Buyrunuz tarifi;

Malzemeler;
  1. 3 adet yumurta
  2. 3 adet yufka
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 çay kaşığı karabiber
  5. 6 yemek kaşığı sıvıyağ
  6. Yarım çay bardağı su + 4 yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanışı;
  • Öncelikle yumurtaları bir kaba alın,tuz ve karabiberini ekleyip çatalla iyice çırpın.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin ve yumurtaları dökün.
  • Yumurtalar pişince tahta kaşık ile bunu minik minik parçalara bölün.
  • Sonra bir yufkayı alın ve 2 yemek kaşığı yağ koyduğunuz tavaya bunu ortalayarak yerleştirin.
  • Üzerine su ve sıvıyağ karışımı sosundan ekleyin ve fırçayla yayın.
  • Yufkadan bölüp üstüne kat yerleştirin.
  • Tekrar sosu dökün ve aynı işlemi yufkanın yarısı için tekrarlayın.
  • Yumurtaları üzerine dökün ve yayın.
  • Yufkaların geri kalanı için de aynı önceki işlemi yapın.
  • En son yufkalar bitince ilk erleştirdiğiniz yufkanın tavadan dışarı sarkan ksıımlarını da tavanın içine doğru kapatın.
  • Ve en kısık ateşte böreğin alt tarafını  tavayı çevire çevire pişirin.
  • Alt taraf piştikten sonra diğer taraf için de aynısını yapın.
  • Afiyet olsun:)







Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe