1 Temmuz 2014 Salı

Hurma Uyutması



Geçtiğimiz cumartesi günü severek izlediğim Refika'nın mutfağında hurma uyutması yaptığını görünce çok çok merak etmiştim.Hemen ben de geçtim mutfağa iftardan sonrası için hafif hafif yaptım tatlımı.Gerçekten çok hafif bir tatlı ama hurmanın şekeri sayesinde tatlı ihtiyacını tamamen gideriyor.Hafif karemelimsi bir tadı oluyor.Çok sevdim ben size de öneririm,üstelik sadece 2 malzemeyle tatlınız hazır:)

Malzemeler;

  1. 16 adet hurma
  2. 2 su bardağı ılık süt


Hazırlanışı;

  • Hurmaların çekirdekleri ayıklanır.
  • Mutfak robotunun içine koyulur.
  • 2 su bardağı süt kaynatmadan ocakta hafif ılıtılır.
  • Ilınan süt hurmanın üzerine eklenir.
  • Robotun kabağı kapatılır ve robot bir beze sarılır.
  • 1 saat dinlendirilir.
  • 1 saat geçince karışım robotta çekilir.
  • kaselere boşaltılır ve 1 saat buzdolabında soğutulur.
  • Afiyet olsun:)




Yalancı İşkembe Çorbası(Terbiyeli Tavuk Çorbası)



Benim en sevdiğim çorbadır kendisi.Bu çorbayı çok sevdiğim Türkan halamdan öğrenmiştik.Halam mutfakta çok beceriklidir.Şöyle bir yemeği sadece karıştırsın o yemek acayip lezzetli olur garantidir.:) Elinden ne çıksa harika olur..İşte bu çorbada onlardan biriydi ve tadına baktığımız an herkesin büyük beğenisini toplamıştı.Normal tavuk çorbasını pek sevmem ben ama bu çorbada bambaşka bir lezzet var.Çok lezzetli,gerçekten denemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum.Çünkü yaptıktan sonra sık sık mutfağınızda pişireceğiniz bir çorba olacak,eminim.:) Tarife geçmeden son sözüm; mutlaka hemen gidin mutfağa ve bu çorbayı DENEYİİNNNNN:))

Malzemeler;

  1. 1 adet tavuk göğsü 
  2. 2 silme yemek kaşığı un
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 3 yemek kaşığı sirke
  5. 5-6 diş sarımsak
  6. yarım limonun suyu
  7. 1 orta boy kase yoğurt
  8. 1 adet yumurta


Üzeri için;

  1. 2 yemek kaşığı tereyağ 
  2. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  3. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  4. 1 silme çay kaşığı karabiber
  5. 1 çay kaşığı nane



Hazırlanışı;

  • İlk önce tavuklar haşlanır. Tavuklar haşlandığında küçük küçük küpler şeklinde doğranır.
  • Tavuğun suyu çorbayı yapacağınız tencereye süzülür.Küp şeklinde doğradığımız tavuk bu suya koyulur.
  • Bir tarafta yoğurt,rendelediğimiz sarımsak,sirke,yumurta,un,limon ve tuzu iyice çırpılır.
  • Kaynayan sudan biraz alınıp bu karışıma ilave edilir yuine çırpılır
  • Bu karışım azar azar çorbaya ilave edilir.
  • Çorba ara ara karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra da 5 dakika daha ocakta tutulur.
  • En son sosu yapılıp servis edilir.
  • Afiyet olsuun:))


Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe