29 Haziran 2014 Pazar

Pratik Bisküvili Puding Pastası


İftardan sonra yemek için insan şöyle pratik mi pratik sütlü mü sütlü bir tatlı istiyor,zaten oruçlu oruçlu kim uğraşır zor tatlılarla dimi ama?:)
Benim yıllardır acil tatlı ihtiyacımızı gidermek için yaptığım çok hafif bisküvili puding pastasını aklınızın bir köşesine yazın.Tatlı krizine girdiğinizde,habersiz misafiriniz geldiğinde maksimum 15-20 dakikada yapıverin.

Malzemeler;

  1. 1 adet vanilyalı puding
  2. 1 adet çifte kavrulmuş petibör bisküvi
  3. 1 paket hazır çikolata sos
  4.  1 litre süt

Hazırlanışı;
  • Puding ve çikolatalı sos paketin arkasındaki talimatlara göre pişirilir.
  • Kare orta boy borcama bisküviler dizilir.
  • Bisküvinin üzerine pudingin tamamı dökülüp yayılır.
  • Tekrar bisküviler döşenir.
  • Çikolatalı sos dökülür ve yayılır.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servise hazırrr:))
  • Afiyet olsun.. Dediğim gibi aslında bu postu bloguma çok basit diye eklemeyecektim bile ama instagrama fotoğrafını attığımda tarifini yazmam konusunda çok talep gelince yazmak istedim.Arada kolaya kaçmak hepimize iyi geliyor sanırım:)


Pratik Türlü Yemeği





Bizim evde en çok pişen yemeklerdendir türlü...Hem vitamin deposu hem başlı başına bir öğün.Lezzetine doyamayız biz.Geç de olsa tarifi ekleyebildim bloguma,nihayet! :) Bana annem öğretti uğraşmamam için en pratik haliyle öğretmişti gerçi yine de türlü pişmesi zaman aldığından uzun sürede yapılan bir yemek ama yine de çok seviyoruz napalım:)) sizin de tarifi çok beğeneceğinize eminim:) Onun için bu ana yemeği mutlaka tarif defterinize eklemenizi öneririm:)

Malzemeler;

  1. 500 gr ( Yarım kg) kuşbaşı doğranmış et
  2. 1 adet orta boy patates
  3. 500 gr taze fasulye
  4. 1 adet patlıcan 
  5. 1 adet kabak
  6. 2 adet orta boy soğan
  7. 6-7 diş sarımsak
  8. 3 adet büyük boy domates
  9. 4 adet biber
  10. 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  11. 1 su bardağı su
  12. 1 silme yemek kaşığı tuz
  13. 1 tatlı kaşığı kekik
  14. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
  • İlk önce türlüyü yapacağınız tencereye etlerinizi koyun.Etler suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ekleyin.
  • Etleri bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin ve ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Bu arada patatesinizi soyun ve küp küp doğrayın.Aynı şekilde patlıcanı da alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Kabağı tıraşladıktan sonra onu da küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları soyun.
  • Soğanlar da kavrulduktan sonra  sarımsakları ve biber salçasını ekleyin.1 dakika daha böyle kavurun.
  • Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika da domates suyunu salana kadar böyle pişirin.
  • Önceden ayıklayıp hazırladığınız fasulyeyi,patatesi,patlıcanı,kabağı ve biberi de yemeğe ekleyin.
  • Bu şekilde 6-7 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve kekiğini de ekleyin.
  • Kaynamış 1 su bardağı suyunu koyun.Suyu az koyuyoruz çünkü zaten sebzeler de suyunu veriyor.
  • 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra en kısık ateşte 1 saat yemeğinizi pişirin.
  • Sonra afiyetle yiyinn:)

Lezzet Önerisi;
Türlüyü güveçte pişirirseniz lezzeti 2'ye katlanacaktır.Ayrıca kısık ateşte pişmesi şart :) 



Mercimek Çorbası Tarifi



Arşivimden çıkarttığım fotoğrafla en basit ama en lezzetli çorba tarifi ;

Mercimek Çorbası için;
Malzemeler:

1su bardağı kırmızı mercimek,
1 adet soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 litre su
1 yemek kaşığı un
dilerseniz 1 adet et suyu tableti de kullanabilirsiniz

Hazırlanışı;
tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. soğan pembeleşince 1 kaşık unu koyup birkaç kere karıştırın.
sonra mercimeği ve soyup kuşbaşı doğradığımız havucu ekleyip gene karıştırın. suyu ilave edip havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişirin.
pişince tuzunu ekleyin ve çorbayı blendırdan geçirin. limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun..

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe