23 Mart 2014 Pazar

Milföy Pizza Tarifi


Karnınız mı kazınıyor ?? Ya da sabah kahvaltıya en pratiğinden bir pizza mı yapmak istiyorsunuz? Tam da aradığınız tarifim işte burda canım okuyucum:)
Milföyden Pratik Pizza tarifimi bu sene sahur için yapıp paylaşmıştım bir sürü güzel mesaj almıştım bu tarifim için çok beğenilmişti:)Bu yüzden yeni gelen takipçilerim için tekrar paylaşıyorum buyrunuzz:))

Malzemeler;
Kare milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar)
Dilimlenmiş zeytin
Rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Sosis veya sucuk
mısır
yeşil biber
Acı biber turşusu
Sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)

Hazırlanışı;
Milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgaha dizin. Yaklaşık 10 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini şeritler halinde boyuna kesin. Yumuşayan milföyleri yağlanmış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Kesmiş olduğunuz milföy şeritlerini her milföyün kenarına yumurta sarısı sürüp çerçeve gibi kapatacak şekilde koyun. Biraz su ile bir tatlı kaşığı salçayı çay tabağında karıştırıp hazırladığınız milföylerin ortasına sürün. Domates, sosis, sucuk ve zeytini dilimleyin. Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine malzemeleri paylaştırın. İsteğe göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pratik Pide Tarifi



15 dakikada hazır çook pratik kaşarlı sucuklu pide tarifi sizlerleee:)) Tarif defterinize mutlaka not etmenizi öneriyorum:)


Malzemeler;
2 adet hamur (Fırından ekmek hamuru olarak istemeniz yeterli)
Yarım paket kaşar peyniri
15-16 dilim sucuk
2 yemek kaşığı tereyağı
Pidelerin üzerine serpmek için bir tutam tuz
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;
Fırından aldığımız hamur 5-6 yemek kaşığı un ilavesiyle 1 dakika kadar yoğurulur.Tezgahın üzeri unlanır.hamurdan bir beze alınır ve yuvarlanır.Yuvarlanan beze unladığımız tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kadar oval olarak açılır.İçine biraz tereyağı sürülür ve rendelediğimiz kaşarlar koyulur.Tam ortaya sucuklar dizilir.Ve kenarlarından pidemiz kapatılır.Kenarlara yumurta sarısı sürülür üzerine biraz tuz serpilir ve 200 derece fırına koyulur.Çıkınca sıcağıyla üzerine ve kenarlarına tereyağı sürülür.Afiyetle yeniir:))

Not;Tarifime göre 6 büyük pide çıkıyor:))

Kuru Fasulye Tarifi(Pastırmalı)


Benim en sevdiğim yemeklerden biridir hele de şöyle pastırmalı olduğu zamannn yemeğe doyum olmazz:)) Evde kurufasulye olduğu zaman gözüm başkasını görmez yani,eminim bu tariften sonra sizin için de vazgeçilmez bir lezzet olacak:)

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye için;

Malzemeler:

2.5 su bardağı kuru fasulye
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
kaynar su(Üzerini geçecek kadar)
tuz,karabiber
5-10 dilim pastırma

Hazırlanışı;

Kuru fasulyeleri akşamdan ya da ertesi gün sabah erkenden yıkıyoruz sonra tencereye koyup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyuyoruz. Tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatıyoruz. Altını kapatıp yaklaşık 5-6 saat bekletiyoruz. Sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoryz ve zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveçte kavuruyoruz. Salçalarımızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Domatesleri ince ince doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.Tencereye üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip fasulyeleri ilave ediyoruz.Tuzunu karabiberini de ekliyoruz.
Su kaynadıktan sonra doğradığımız pastırmaları ve tuzu ekliyoruz Su kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve güvecin ağzını aliminyum folyoyla kapatıyoruz.Altı kısık ateşte pişinceye kadar bekliyoruz. Afiyet olsuun:))

Truffe (Trüf) Tarifi



Nefis truffe tarifimi denemeyen kaldı mıı? Mutlaka bu lezzetin tadına varmalısınız:)Bu tarif için bir sürü teşekkür mesajı aldım çok da mutlu oldum,onun için tekrar paylaşıyorum tarifi:)

Çikolatalı Truff için;

Malzemeler;
1 paket hazır çikolatalı kek
1 paket hazır krema (200ml)
40gr sütlü çikolata
20gr bitter çikolata
1/2 su bardağı dövülmüş fındık (ben içine fındık yerine o an elimde çam fıstığı olduğu için onu koydum)
Bulamak için;

Hindistan cevizi
Damla çikolata
Fındık
Ceviz
Çam fıstığı
(dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Kremayı tencereye koyuyoruz, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra çikolataları ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz sonra bu karışımı ılımaya bırakıyoruz.

Hazır kekimizi bir kapta ufalıyoruz ve ılıyan kremayı bu ufalanmış kekin üzerine döküyoruz ve fındığı ekliyoruz. Bu karışımı yoğuruyoruz.
Karışımı yoğurduktan sonra buzluğa koyuyoruz ve 1 saat bekletiyoruz.
1 saat sonra buzluktan alıp bu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve istediğimiz malzemeye buluyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun:))
Komşularımız bu tarife bayıldı baya popüler oldu tavsiye ederim:)

Muska Mantı Tarifi

Bugün annemle beraber ilk kez mantı açtıkk,annem şeklinin minik muskalar şeklinde olması için ısrarcı davrandığı için klasik mantılardan yapmadık,tadı gerçekten harika olmuştu..Hazır aldıklarımızın içine ne kattıklarını bile bilmiyoruz(soya konuluyormuş vs.) onun için 1 yiyimlik kendinizi de çok yormadan bu mantılardan yapabilirsinizz:) Biz 5 kişilik yaptık toplam 1 saatimizi aldı haşlamasıyla beraber ,hem sağlık için hem de daha yoğun bir lezzet için evde yapmanızı tavsiye ediyorum:)
yalnız mantı hamurunun bir özelliği var ki hamurunun çok sert olması gerekiyor.Püf noktası burada yatıyor.Kolay gelsinn:))

Malzemler;
yarım kg un
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su(sert kıvam elde edecek kadar)
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı silme karabiber
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane

Üzerine;
yoğurt
Yağlı sos(toz biber,tereyağı,nane,kekik,karabiberli)

Hazırlanışı;
Un bir kaba alınır tuzla karıştırıır ve ortası açılır.Ilık su azar azar kıvam alana kadar ilave edilir.Hamur sert bir hamur olacak.Yoğurulur.Ve 10 dakika kadar hamurumuz dinlendirilir.
Kıyma bir kaba alınır ,soğan rendenin ince yeriyle rendelenir ve baharatlar da harca eklenir ve karıştırılır.
Dinlendirilen hamurumuz 5 bezeye bölünür. ilk olarak 1 bezesi alınır ve oklavayla açılır.İncelen hamur 2 cm genişliğinde kesilir.kesilen hamurlar da yan yana dizilip kare olacak şekilde küçük parçalara ayrılmak üzere kesilir.Bu kesilen minik kare hamurların içine fotoğrafta göründüğü gibi azcık ortasına biraz kıyma karışımından konur.Ve muska şeklinde kapatılır.Bez serili tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yapışmaması için dizilir.Su kaynatılır.İçine biraz sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir.Kaynayan suya mantılar şekli bozulmayacak şekilde dikkatlice atılır.8-10 dakika sonra suyu süzülerek tabağa alınır.Üzerine yoğurt eklenir ve mantı için yağlı sosu hazırlanır.Afiyetle yenirr:))

Fırında Soslu Kaşarlı Köfte




 Geç bir saat oldu ama günüzleri bir türlü paylaşımda bulunamıyorum:( Sınavlarım çok yaklaştı ders çalışmam gerekiyor derken anca bu saatlerde boş vakit kalıyor canım takipçilerim:) Affınıza sığınıyorum ve dualarınızı esirgemeyin diyorum:) Sınavlarım bitene kadar fazla paylaşım yapamayacağım ama bittikten sonra bekleyin bomba gibi geliyorumm:)) Uzman TV'yle bir çekimimiz gerçekleşecek ve söz verdiğim gibi bir çekilişimiz olacak:) Ayrıca yep yeni tarifler ekleyeceğim:)Takipte kalın inşallah:)Hepinize iyigeceler diliyorum ve yarın akşam yemeğine öneri olarak tarifimi veriyorum:)

Fırında Soslu Kaşarlı Köfte

Malzemeler
500gr kıyma
7-8 yemek kaşığı ekmek içi (Kurutup rondodan çekmiştim önceden)
3-4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
kekik
pulbiber

Sos için:
2 adet büyük boy domates ya da kışlık hazırladığınız domates sosu (1 çay bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanışı;
soğan, sarımsak rendelenir.Kıyma, ekmek içi ve baharatlar ilave edilerek köfte güzelce yoğurulur. Köfteler şekillendirilerek fırın kabına dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 20 dakika kadar.Köfteler pişerken domates sosu hazırlanır. Domatesler soyulur ve küçük doğranır. Diğer malzemeler eklenerek 10-15dk kaynatılır. Köfteler hazır olduktan sonra domates sos üzerine gezdirilir ve fırına tekrar sürülür. Sos kaynayıp, koyulaştıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpilir. Peynirler eridikten sonra fırından alınır. Afiyet olsun.

NOT:Bu tarifi çok sevdiğim bir ablamın sitesinde görmüştüm Hayat Cafe Tariflerinde ...

Bulgurlu Dolma Biber Tarifi

Günün son tarifi en sevdiklerimden ;Bulgurlu dolmabiber:) Pirinçlisini hiç sevmem ama işte buna hastayımmm:))
İyi gecelerr:)

Malzemeler
10 adet dolmalık biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates (kabukları kapak için ayrılacak)
1,5 su bardağı bulgur (pilavlık)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber,pulbiber,nane,kekik
Dolmaların yarısına gelecek kadar su
Hazırlanışı
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Domatesleri soyup kabuklarını ayırıyoruz ve içlerini yemeklik doğruyoruz. Bulguru yıkayıp süzüyoruz.Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Salçayı ekleyerek 1 - 2dakika daha kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip ezilinceye kadar kavuruyoruz.Süzdüğümüz bulguru tencereye ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Tuzunu, biberini ve 1 su bardağı sıcak suyunu ekleyip karıştırıyoruz, suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Biberi yıkıyoruz, saplarını çıkartıp içlerini boşaltıyoruz. Biberlere hazırladığımız harcı çok sıkıştırmadan paylaştırıyoruz.Biberleri tencereye yerleştiriyoruz(aralarında boşluk kalmamasına dikkat ediyoruz). Biberlerin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz


Karamelize Soğanlı Patates Püresi Yatağında Cipsli Tavuk


Ben bu tarifimi çok sevdim kii:)) Nefis bir akşam menüsü oldu ne dersiniz?:) Denemeyen bin pişman olur söyliyim:)
Bu çıtır tavukların tarifini segili blogger arkadaşım Merve'nin Mutfağın Büyüsü sayfasında görmüştüm.KFC tavuklarını aratmayan bir tarif ,lezzeti aşağı yukarı aynı:)
Tavukların hazırlanışı;
Marine etmek için(Yumuşaması için Gerekli);
1-)500 gr tavuk göğsü
2-)1 su bardağı süt ya da 1 su bardağı yoğurt
3-)1 çay bardağı sıvıyağ
4-)1 tatlı kaşığı tuz
5-)1'er çay kaşığı pul biber,kekik
Çıtır Panesi İçin;
1-) 1 büyük paket baharatlı ya da acılı doritos cips
2-) 1 paket galeta unu

Bulamak için;
1-)2 yumurta
2-)2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
Tavuk göğsü uzun şeritler şeklinde kesilir.Dinlendirmek için hazırladığımız karışımın içine konulur ve buz dolabında 1 saat eğer çok aceleniz varsa 30 dakika bekletilir.
Yumurta bir kaseye alınır unu eklenir ve iyice çırpılır.
Cipsler rondodan çekilir,hafif iri kalsın un gibi çekmeyin.Galeta unuyla karıştırılır.
Tavuklar dinlendikten sonra önce yumurtalı karışıma batırılır tek tek.Sonra da cips ve un karışımımıza bulanır.
Fritözde ya da ocakta kızgın yağda orta ateşte kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınır ve afiyetle yenir.:)
Vee özel bir tarifim Karamelize edilmiş soğanlı Patates Püresi:)
Annem aşırı beğendi bu lezzeti annemin damak tadına çok güvendiğimden benim için uydurduğum bir tarifimin onun tarafından beğenilmesi çok önemlidir.:)
Geçelim tarife:)
Malzemeler;
1-) 1 adet büyük boy patates
2-) 1 büyük boy soğan
3-) 1 tatlı kaşığı tuz
4-) 1/2 çay bardağı süt
5-) 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Patatesin kabuğu iyicene ova ova yıkanır.Ben kabuğunu böyle hijyenik bir şekilde yıkayıp kabuğuyla haşlamayı tercih ettim.İyice yıkanan patates küp küp çabuk haşlansın diye doğranır.10 dakika sonra haşlama işlemi tamam.
Soğan ince ince doğranır.Tavaya az sıvıyağ dökülür.Sıvıyağın içine 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz dökülür.Soğanlar nce yüksek ateşte pişirilir.Sonra altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.10 dakika böyle ara ara karıştırarak pişirilir.Karamelize işleminde başında durmanız çok önemli ,soğanların yanmaması için...
Sonra haşlanan patatesler karamelize olan soğan süt ve tereyağı püre haline getirilir.Afiuyetle yenilir.:)Sağlıcakla kalın canım okuyucum:)

Süt Reçeli Tarifi

Nasıl da güzel bir lezzettir bu nasıl da tatlıdır yemeğe doyamadım:)) Ama pasta ve kurabiyelerimde kullanmak için yaptığım için bu kavanozu şimdilik kahvaltıda yemeyeceğim:) Bir ara yine yapıp kahvaltıda da tüketeceğim:)
Genelde Türkiyede dışarda satılmayan bir reçeldir ,yurdışında marketlerde bulunabilir.Ben de evde yaptım klasik bir tarifle..
Aslında bugün bu reçelle bir pasta yapacaktım ama dışarı çıkmam gerekti yapamadım yarına kaldı,kusura bakmayın lütfen:)

Buyrunuz tarif;

Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

Hazırlanışı;

1 litre süt genişçe bir tencereye alınır.(kabartma tozu koyunca kabarıyor süt onun için geniş bir tencereye alın ki ocağınız batmasın.) İçine şeker ilave edilir.Kaynayınca kabartma tozu eklenir.Ve altı kısılır.Muhallebi kıvamına gelene kadar ara ara karıştırılır kısık ateşte.Yaklaşık 1 saat sonra koyulaşınca kavanoza alınır.Ve soğuması beklenir.Soğuyunca kavanozun ağzı kapatılır.

Püf noktalar;
Pişirirken aşırı koyu kıvama getirmeyin,zaten reçel durdukça koyulaşacaktır.
Kabartma tozunu koyunca taşmaması için yayvan tencere kullanın.
Pastalar ve keklerde kurabiye ara tabanlarında ya da kahvaltı sofralarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun canım takipçim:)


Pratik Pizza Tarifi


Yeni tarif yok mu diye mesajlar geliyordu bugün nefis bir pizza yaptım ki hemen denemenizi öneriyorum:)
Dominosun pizzasını aratmayacak nitelikte desem yalan olmaz:)

Malzemeler;
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • kekik,pulbiber
  • sucuk,salam,1 adet soğan,acı biber turşusu,mısır,mantar,biber

Hazıranışı;
yaş mayayı tuzu ve şekeri ılık suyla iyice karıştırıyoruz.
Unu bir kaba koyup ortasını açıyoruz ve karışımı yavaş yavaş ekliyoruz.Hamuru yoğuruyoruz,kulak memesi kıvamında olacak.1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
tezgahı unlayıp hamuru açıyoruz ve borcamı yağlayıp hamuru buna alıyoruz.kenarlarına ben kaşar koydum ve kenarları öyle kapattım siz de bu şekilde yapabilirsiniz ya da direkt olarak kenarları kapatn.İçine fırçayla biber salçasını yayın.Kekik koyun.200 derece fırına bunu verin hamur biraz pembeleşince fırından alın malzemeleri koyun.Tekrar fırına ver,malzemeleri p
pişince yine alın ve rende kaşar koyup tekrar fırınlayın.Kaşarlar
eriyince servis edin.Afiyet olsunn:)

Çıtır Kaşar Fırınlaması

Şöyle çıtır çıtır olsuunn bir ısırıkta içinden
kaşarı aksın isterseniz ;çıtır kaşar fırınlamasnı ı mutlaka deneyin derimm:))
Öncelikle ilk denememde ben bunu yağda kızartarak yapmıştım aman ha sakın denemeyin yağ batıyor çünkü ufacık bir yer açılsa tüm taşar yağa doğru eriyor.Bunun için aman ben fırınlamıyım yağda deniyim daha pratik gibi bir fikre kapılırsanız o fikirden uzaklaşın derim:)
Sonra akıllandım ve fırınladım fırınladığımda sonuç çok gzel oldu hem erime derdi yok hem de hadi diyelim eridi yağlı kağıt batar en azından tüm yağ değil:)
Şimdi vereyim tarifi efenim:)
Malzemeler;

  • dilim kaşar (istediğiniz miktarda)
  • un
  • galeta unu
  • yumurta
  • baharatlar

Hazırlanışı;
kaşarlar dilediğiniz şekilde kesilir.Önce homojen hale gelen yumurtaya bandırılır sonra una bulanır.Sonra yine yumurtaya bandırılır.Sonra da galeta ununa.fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Kaşarlar dizilir.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Baharatlarla servis edilir.Afiyet olsun:)

Susam Mantolu Tahin Pekmezli Kek Tarifi



Tüm kek tariflerim içinde ailecek favorimiz benim de en sevdiğim:)) Kime yapsam tarifini ister:)Tahin pekmez 2'lisine bayılırım diyorsanız bu tarifim tam da size göre benden söylemesi 

Susam mantolu Tahin Pekmezli Kek

Malzemeler;

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 silme çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2.5 su bardağı un

Hazırlanışı;

Yumurtalar kabın içine kırılır,şekeri ilave edilir ve 4-5 dakika boyunca iyice mikserle çırpılır.Üzerine süt,sıvıyağ,tahin,pekmez eklenir ve 1 dakika daha mikserle çırpılır.En son unu,kabartma tozu,vanilini ve tarçını elenerek karışıma eklenir.Kaşık yardımıyla karıştırılır.Yağlayıp hafif unladığımız kek kalıbına dökülür.170 derecede pişirilir.Afiyet olsuun:)))

Haşhaşlı Revani Tarifi


Çıtır Çıtır nefis bir lezzet  Revani sevmeyene bile revani sevdirten tarif desem hiç de abartmış olmam, Mutlaka deneyiiiiiiinnnn!:))
Ben bu tarifi annemin diyabet hastası olmasına rağmen aşırı bir şekilde revani delisi olması üzerine yaptım(aslında o istese bizim yine de yapmamamız lazım ama ,nefis işte:( ) Sonrasında normalde pek revani sevmememe rağmen ben de bu lezzete bayıldı.Her halde bunda şerbetini az yapışımın da payı vardı.Ben şerbet içinde yüzen tatlılarla hep aramda bir duvar örmüşümdür şerbet bana göre tatlıda yeteri kadar olmalı yani her yerine dağılacak,her yerini ıslatacak ama kesinlikle tatlı şerbet içinde yüzmeyecek:) Bunun içinde bu tarifi hayat cafe tariflerinde görünce sevgili Meliha hanım'ın bu güzel tarifini deniyim dedim:)Ben tarife yüzde 95 uydum diyelim tarifimi de yazıyorum uzatmadan buyrun:)

Malzemeler;

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı mavi haşhaş
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 Su bardağı un

Şerbeti için malzemeler;
  • 3 Su bardağı su
  • 2 Su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu


Üzeri için:
  • 2 kutu krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt(daha koyu kıvam sağlıyor.)

Hazırlanışı;
ilk işlemimiz şerbeti hazırlamak olucakki soğusun.Şerbeti kaynaya kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 4-5 dakika kaynatıyoruz ve limon suyundan da damlatıp bir taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Revaninin özelliği Şerbetin soğuk revaninin sıcak olması bunun için fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra şerbeti revaninin üzerine döküyoruz.
keki için;
Yumurtalar ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Yoğurt ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
İrmik ve haşhaşı da ekleyip tekrar çırpıyoruz ve sonra un, kabartma tozunu ilave ediyoruz ve yavaşça çırptıktan sonra tepsiye döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkarttığımızda 3-4 dakika sonra soğuyan şerbeti döküyoruz
Krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz ve tatlının üzerine yayıyoruz .En son dolapta soğumasını bekliyoruz
Afiyet olsun..:)))

Çiçek Poğaça Tarifi


İyi akşamlar canım takipçim beni uzun süredir takip eden dostlar bilirler ki ben poğaça yapmayı da yemeği de sevmem ,yapmayı sevmemem de poğaça sevmememden kaynaklanıyordur muhtemelen,ama gel gelelim ki dün akşam babanemin geçirdiği ameliyat sebebiyle hastaneye ne götürsem diye düşünürken hastane ortamında en iyi gidebilecek şeyin poğaça olduğuna karar verdim ve şekilli de bir şey olsun istediğimden bu çiçek poğaçalardan yaptım:)
Çiçekli Poğaça için;

Malzemeler;

  • 4 su bardağı un (500 gr)
  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 150 gr margarin
  • 1 paket instant maya
  • İçi için:
  • Beyaz peynir
  • Üzeri için:
  • 2 adet yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı süt
  • mavi haşhaş

Hazırlanışı;

Unu yoğurma kabına alın, üzerine tuzu, mayayı, şekeri ilave edin.
Margarini eritin, yumurta akları ve su ile birlikte una ilave ederek yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru bir bezle kabını sararktan 20-30 dakika dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve tezgahta yuvalayarak küçük bezeler yapın.
Bezeyi hafifçe yağladığınız tezgaha alın ve merdane yardımıyla çok inceltmeden açın.
Beyaz peynirden(Ben peynirimi pulbiber ve kekikle harcanlyıp kullandım) bir miktar hamurun ortasına koyun ve ekleyeceğim fotoğraftaki gibi kapatın.
Hazırladığınız hamuru ters çevirin ve bıçak yardımıyla hamurun ortasına çok yaklaşmadan5-6 çizik atın.
Yapraklara ayrılan hamurun yapraklarını fotoğraftaki gibi yan çevirin.
Poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin.
Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsuuN:))


Beşamel Soslu Ispanak


bu tarifim müthiiş müthiişş:)) Deneyen,tadına bakan herkes çok çok memnun kaldı denemeyen bin pişman kaldı:)) Canım takipçim ıspanağı ve patatesi seviyorsan ve artık farklı ıspanaklı bir tarif denemek istiyorsann haydi hemen yap bu tarifi 
Çevremdeki herkesin yediği an tarifini aldığı bir yemek buyrunuz;

Beşamel Soslu Ispanak
Malzemeler;

  • 2 büyük boy patates
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı kararbiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt

Üzerine;
  • kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı;
Patatesler soyulur.Yıkanır.Rendenin iri kısmıyla rendelenir.Ispanaklar iyice yıkanır ve orta kalınlıkta doğranır.Tavaya sıvıyağ konulur.Üzerine ilk önce patatesler konulur ve patatesler pişirilir.Pişen patatesin üzerine ıspanaklar eklenir.1 diş sarımsak rendelenir ve ilave edilir.Ispanak suyunu çektikten sonra baharatları da eklenip ocaktan alınır.Orta boy bir borcama bu karışım yayılır.

Beşamel sos hazırlanışı;
1 yemek kaşığı margarin tavada eritilir.Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir.Unun rengi koyulaşınca üzerine yavaş yavaş sütü eklenir.İyice çırpılır.Koyulaşınca ocaktan alınır ve ıspanağın üzerine yayılır.Son olarak rendelenmiş kaşar peynir de üzerine serpişip 200 derece fırında pişmeye yollanırrr.Afiyet bal şeker olsun canım takipçim:)

Kıbrıs Tatlısı(Galeta Unlu Çıtır Tatlı)


Canım takipçimm öncelikle hepinize güzel çok çok mutlu olacağınız bir haftasonu diliyorumm:) Ve sizi bizim evdeki en sevilen tatlılardan biriyle baş başa bırakıyorum:)Bu tatlımız o kadar çıtır çıtır o kadar lezzetli ki,misafirlerimiz yediği an tarifini ister benden  Hamurunda un yerine galeta unu kullanılan üzerinin kremasının tadına doyum olmayan bu galeta unlu çıtır tatlı nam-ı değer (kıbrıs tatlısı )tarifi için buyrunuz ;

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Şurup için :

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı soğuk su

Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şant
Hazırlanışı;

Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz. Geniş bir kare borcamı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz. Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Sütümüzün içerisine nişasta ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.

Dolapta 3-4 saat soğutup dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz:)

Lavaş Pizza-5 Dakikada Hazır



Canı pizza çekenler ama 5 dakika da hazır olsun isteyenler,evde bayatlamış lavaşı olanlar ama nasıl değerlendireceğini bulamayanlar buyrunuz bu tarifim sizlere gelsin canlarım; inanılmaz lezzetli bu nefis pizzayı evdeki malzemelerinizle çokpratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz ;

Malzemeler;
2 adet lavaş
1 yemek kaşığı ketçap

Benim kullandığım ama sizin evdeki malzemelerinize göre hazırlayabileceğiniz pizza malzemem;
5-6 adet zeytin
4-5 adet dil peyniri
6-7 adet dilim sucuk
4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
kekik,pulbiber,karabiber

Hazırlanışı;
1. lavaşımıza ketçapın yarısı konulur ve bir fırça yardımıyla lavaşın her yerine yayılır üzerine kaşar rendesi eklenir ve 2. lavaş bunun üzerine kapatılır.2.lavaşın üzerine de ketçapın kalanı sürülür ve yayılır.Malzemeler dizilir.En üste kaşarlar konulur ve önceden sııtılmış 200 derece fırına konulur.Kalarlar eriyince yaklaşık 4-5 dakika sonra fırından alınır.Afiyetle yenilir.

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe