1 Mart 2014 Cumartesi

Mantarlı Ekmek



Tam okuldaki derslerin ne kadar ağır oluşundan ,kitapların kalınlığından yakınırken bir anda mutfağa giriyorum ve içimdeki olumsuz tüm enerjiler birden bire yok oluveriyor:) İşte diyorum bana iyi gelen şey bu mutfak,huzur buluyorum burada:) Gerçekten tüm enerjimi toplayıp geri dönüyorum bu sefer çalışmaya.Kimine bu kadar haz vermese de mutfakta uğraşmak benim için gerçekten evin en güzel yeri :))
Gelelim bugünkü tarifime ,bu ekmekleri internette görmüştüm bir gün ama hangi site ne yazık ki hatırlayamıyorum:(
Seneler geçti üzerinden anca deneyebildim.Daha önce denemediğime çok pişman oldum ne güzel bir ekmek oldu anlatamam:))
Mantar seviyorsanız mutlaka denemenizi önerdiğim bir lezzet :) Bu cumartesi evde yaptım herkes tarafından da çok beğenildi,farklılık istiyorsanız ekmeğin üzerine sucuk,kaşar koyup fırınlamaktan bıktıysanız buyrun mis gibi sote mantar kokan tarifime:)


Mantarlı Ekmek

Malzemeler;
(5 ekmek için)


  • 5 adet dilim ekmek
  • 12 orta boy  kültür mantarı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı kaşar rendesi


Hazırlanışı;



  1. Mantarlar yıkanır ve kurulanır.
  2. Kurulanan mantarlar rendenin büyük kısmıyla rendelenir.
  3. Bir kaba yumurta kırılır ve çatalla çırpılır.
  4. Rendelediğimiz mantar,kaşar ve baharatlar bu yumurtaya eklenir.
  5. Çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
  6. Ekmeklerin üzerine becel margarin ya da tereyağı fırça yardımıyla sürülür.
  7. Karışım ekmeğin üzerine çatal yardımıyla yayılır.
  8. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 10 dakika)
Afiyet olsuun:))


Perde Pilavı Tarifi (Siirt)




Perde pilavı en sevdiğim yemeklerden biridir ama henüz ilk kez yapabildim kafamda büyütmüşüm meğersem ne kadar da basit bir pilavmış:) Siz de ön yargılarınızdan kurtulun ve yarın akşama aile halkına güzel bir ziyafet çektirin derim:) Tarifimi mutlaka not edin tarif defterinizin en gözdesi olacak:))

Malzemeler;

Perdesi için;
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(Kulak memesi kıvamı için)

Pilavı için;
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
150gr badem (Kabukları soyulacak .)
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet tavuk göğsü 
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber 
1 silme çay kaşığı tarçın 

Hazırlanışı ;

Pilav soğuk suya konulur.Bademler bir kabın içine alınır . Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir . Kabuklarının soyulması beklenir . Tencereye su konulur , bir yemek kaşığı tuzla tavuk haşlanır . tavuklar haşlanıp süzülür suyu dökülmez.Tavuk el yakmayacak kıvama geldiğinde didilir. Tencereye sıvıyağ eklenir ve pilav 2-3 dakika kavrlur.Kavrulan pilava baharatlar eklenir.Sıcak tavuk suyu (2 bardak) Dökülür ve pilavın kısık ateşte demlenmesi sağlanır.Pilav demlenince kabuklarını ayıkladığımız bademlerin 3/4 Ü pilava atılır.KUş üzümü ve didilen tavuk da eklenip karıştırılır. 
Bu sırada hamur hazırlanır.Yoğurt yumurta yağ tuz karıştırılır .azar azar un eklenir.Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Tezgaha un dökülür ve hamur yarım cm kalınlığında açılır.

Kelepçeli kalıp yağlanır.2 ye böldüğümüz kalan bademler dizilir.Açtığımız hamur dikkatlice bademlerin şeklini bozmayacak şekilde kalıba konur.Üzerine pilav konulur.Elle bastırılır.Hamurun kenarları pilavın üzerine kapatılır.180 derece fırında 40 dakika ÜZERİ kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsuun:)))




Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe