3 Şubat 2014 Pazartesi

İmam Sarığı Pastası


Pek sevgili takipçilerim öncelikle hepinize hayırlı,bereketli cumalar diliyorum:) Ve sizleri yarınki Kuran mevlüdümüz için yaptığım imam sarığı pastası tarifimle baş başa bırakıyorum:) İyi geceleeer:))

Malzemeler;
  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 5 çorba kaşığı su

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100gr. bitter çikolata ve fındık

Kenarlarına:

  • hindistancevizi

Hazırlanışı;
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam edilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur ve kek hamurunu güzelce yayılıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.(ben 2 tepsiye yaptım bu tarifle çünkü hamur ince tabaka halinde olacak.) Kek soğuduktan sonra su bardağı soğuk suyla ıslatılıp keklerba rdakla kesilir . Kremanın bütün malzemeleri karıştırıp pişirilir.
Kestiğimiz kekin bir parçası alınır bir kaşık krema koyulup üzerine kestiğimiz kekleren kapatılır ve kenarlarına krema sürülüp hindistan cevizine bulanır. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde eritilen çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyulur kenarlarına taşırmadan yayılır.servis ederken üzerine fındık serpilir.Afiyet olsuun:))

Beşamel Soslu Tavuk


Bana kalırsa en güzel tavuk yemeği Beşamel soslu tavuk.. Evde yaptığım anda biten ve her gün olsa yenen bir yemek:) Genelde garnitürlü yapanlar çok fazla ama ben garnitür sevmediğimden farklı yapıyorum,buyrun tarifi;

Malzemeler;
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 kırmızı biber,1 koyu yeşil biber,1 açık yeşil biber (evde çeşit yoksa herhangi birinden 3-4 adet doğramanız yeterli)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı pulbiber,1 silme çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine;
rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
sıvıyağ tavaya konulur ve tavuklar eklenir.Tavuklar suyunu salıp sonra kızarıncaya kadar pişirilir.Kuşbaşı doğradığımız soğan , rendelediğimiz sarımsak ve jülyen doğradığımız biberler eklenir. Salçalar eklenir baharatlar eklenir ve altı kısık ateşte pişmeye devam edilir.
Beşamel sos hazırlanır; sıvıyağ tencereye alınır.Üzerine un eklenir kavrulur.Unun rengi dönünce azar azar sütü eklenir.Sürekli karıştırılır ki topaklanmasın.Eğer kaynadıktan sonra topaklanmalar hala geçmediyse çırpıcıyla çırpılır.bir fiske tuz ilave edilebilir.
Bir borcama pişen tavuklar eklenir.Üzerine beşamel sos dökülür. 200-220 derecede yaklaşık 10 dakika beşamel sosun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Kızarınca kaşarlar ilave edilir.Onlar da 3-4 dakika da kızarınca fırından alınır.
Afiyet olsunnn:))

Hasanpaşa Köfte Tarifi


Bugün saat 10.00'dan akşam 19.00'a kadar bizim burda elektrikler kesikti ,akşam mum ışığında yaptım bu hasanpaşa köfteyi,size de fikir olsun tarifi yazıyorum:)

Malzemeler;
  • 500 gr kıyma
  • 1/2 su bardağı kurutulmuş ekmek içi
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Püre için;

  • 1 büyük patates
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;


  • Kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı;
Patates soyulur küp küp doğranır ve haşlanır.(Küp küp doğradığınızda en fazla 10 dakikada haşlanıyor.)
Süt ve tereyağıyla püre yapılır.Tuzu da eklenir.
Soğan rendelenir,Kıymaya eklenir.Bayat ekmek ve baharatları da eklenir ve 7-8 dakika iyice yoğurulur.Sonra İstediğiniz büyüklükte ele alınır ve çanak şekli verilir.Hafif yağladığımız tepsiye köfteler dizilir 250 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.Sonra fırından çıkartılır ve püre haline getirdiğimiz patates bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına konulup (yıldız şekilliyle yaptım ben) Çanağın içi doldurulur.Üzerine de kaşar peyniri rendesi eklenir.Sosu kenarından dökülür.Tekrar fırına verilir.Kaşarlar eriyp kızara kadar pişirilir.Afiyet olsuuun:)))
NOT:ben kaşar peynirini o an koyamadım ama normalde koyuyorum.

Taçınlı Misket Kurabiye


Bu tarifi ilk önce facebookta paylaştım çok beğenildi bir sürü takipçim yaptı hepsi de teşekkür etti çok beğendiklerini söyledi :) Tadı da garantidir yani:) MUtlaka deneyin şahsen benim en sevdiğim kurabiyedir ,tarifi halacığımdan almıştım ailede favori kurabiyemiz budur:)
Tarçınlı misket kurabiye için;

Malzemeler:
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)

Üzerini bulamak için:

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
(bu ölçüleri tarçını ne kadar sevdiğinize göre ayarlayabilirsiniz örneğin 1 yemek kaşığına 1 yemek kaşığı ölçü de yapabilirsiniz,tarçını ne kadar çok koyarsanız rengi o kadar koyu olacaktır.)

Hazırlanışı:
yoğuruyoruz ve misketten biraz daha büyük şekilde yuvarlıyoruz.tepsimize yağlı kağıdımızı koyup 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
buzdolabı poşetine tarçın ve pudra şekerini koyup ikisinin birbirine karışmasını sağladıktan sonra SOĞUYAN kurabiyelerimizden yaklaşık 15 20 tanesini poşetin içine atıyoruz . poşetin içinde hava kalmasını sağlayıp ağzını elimizle tutup kurabiyelerin bulanmasını sağlamak için poşeti sallıyoruz.bu işlemi diğer kurabiyeler için de yapıyoruz. Afiyet olsunn:))

Etli Sarma Tarifi



Etli dolmayı çok seven biri olarak tarifimi sizinle yapılış aşamalrıyla paylaşıyorum, güzel bir öğün bile oluyor,gönül rahatlığıyla deneyin ,afiyet olsun:)


Malzemeler;
  • 500 gr salamura asma yaprağı
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet orta boy domates
  • Tuz,
  • karabiber, kuru nane
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Servis için Yoğurt

Hazırlanışı;
Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dk. kaynatıyoruz, kaynayan yaprakları süzgece alarak süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğruyoruz, domatesleri rendeliyoruz, pirinci ılık suda yıkayarak süzüyoruz.Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi fotoğrafta gördüğümüz gibi bir geniş ve derin bir kaba alıyoruz ve yoğuruyoruz Asma yaprağını düz bir zemine alıyoruz , içine fotoğraftaki gibi kıymalı harçtan koyarak fotoğraftaki gibi sarıyoruz.Sonra suyunu ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı da ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere pişiriyoruz.Yoğurt ile servis ediyoruz afiyet olsun:)


Evde Ekmek Tarifi


Ananem öyle güzel ekmek yapar ki tadı insanın damağında kalır.Herkes çok sever onun ekmeğini.Ben de bu tarifi ondan alıp yaptım ve olduu çok da güzel oldu anane ekmeği oldu mükemmel bir lezzet için buyrun tarife:))


Malzemeler;
  • 1 kg un
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar ılık su(kulak memesi kıvamı olacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;
Tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmaya bırakılır (yaklaşık 1.5saat) Mayalandıktan sonra yuvarlak tepsiye yayılır ve biraz beklenir(tepsi mayasi gelene kadar)
Sonra 200 derece fırında pişmeye bırakılır. Afiyet olsuunn:))

Muffin Tarifi


Bu yaz babaneme yaptığım sürpriz doğum günü için çocuklara da muffinler yapmıştım çok beğenilmişti buyrun tarifi:)
Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • aldığı kadar un
  • kakao
  • 2 paket krem şanti
  • şekerlemeler

Hazırlanışı;
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenir yine çırpılır.Ardından kabartma tozu,vanilin ve un eklenip düşük ayarda karıştırılır.kakao da eklenir kıvam tutturulduktan sonra demir muffin kalıplarına muffin kağıtları konularak bunlara 1 yemek kaşığı hamurdan eklenir ve 180 derece fırına konulur.
Keklerimiz olunca soğutulur.
krem şanti paketinde yazan talimatlara göre hazırlanır.Süsleyici aparat ile dilediğiniz şekilde muffinlerin üzeri süslenir.
Afiyet olsun:)

Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması


Zeytinyağlı Bulgurlu Biber Dolması Tarifim için;

Malzemeler;
  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates (kabukları kapak için ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı bulgur (pilavlık)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz, karabiber,pulbiber,nane,kekik
  • Dolmaların yarısına gelecek kadar su
Hazırlanışı;
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Domatesleri soyup kabuklarını ayırıyoruz ve içlerini yemeklik doğruyoruz. Bulguru yıkayıp süzüyoruz.Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Salçayı ekleyerek 1 - 2dakika daha kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip ezilinceye kadar kavuruyoruz.Süzdüğümüz bulguru tencereye ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Tuzunu, biberini ve 1 su bardağı sıcak suyunu ekleyip karıştırıyoruz, suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Biberi yıkıyoruz, saplarını çıkartıp içlerini boşaltıyoruz. Biberlere hazırladığımız harcı çok sıkıştırmadan paylaştırıyoruz.Biberleri tencereye yerleştiriyoruz(aralarında boşluk kalmamasına dikkat ediyoruz). Biberlerin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz

Etli Bulgur Pilavı


Nefis bir tat nefis bir tarif mutlaka yapın doya doya yiyin derim:)

Etli bulgur pilavı için;

Malzemeler;

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy patates
  • 100 gr pişirilmiş kuşbaşı et(ben daha önceki yemeğimden artan eti kullandım)
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç rendesi
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su


Hazırlanışı;
Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kavrulur,biberler eklenir,patatesler küp küp minikçe doğranır havuç rendelenir ve hepsi beraber 5-6 dk daha sotelenir.Salçalar eklenir.Bulgur yıkanır ve sotelenmiş sebzelerin üzerine ilave edilir.1-2 dk kavrulur.Önceden pişirilmiş etler eklenir(yeniden pişirip koyacaksanız etin baharatlar ve biraz da yağ ile pişmesini sağlayın.)Bulgurun üzerini geçecek kadar suyu eklenir ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.Afiyet olsunn.:))

Çoban Payı Tarifi



Çoban Payı Tarifi;

Yaklaşık 2 ay önce Bu tarifi Umut Sepetimde görmüştüm ve yapmaya karar vermiştim,bugün deneyince keşke daha önce yapsaymışım dedim ve sizlere de tavsiyem hiç vakit kaybetmeden mutfağa girin ve akşam yemeği için bu lezzeti tarifi deneyin!:)

Ben tarifi biraz değiştirerek yaptım yemeğimi size kendi tarifimden veriyorum;


Malzemeler;

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 2 büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • nane,kekik,pulbiber,tuz,karabiber
  • yarım çay bardağı Sıvıyağ

Püre için;
  • 4-5 patates
  • 2 küçük kahve fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Üzerine;
Dilim ya da rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
Önce etler tencerede suyunu salıncaya kadar pişirilir.Yağ eklenir ,İnce ince doğranış soğanlar ve biberler eklenir.Soğanlar pişince domatesler ve baharatlar ilave edilir ve etler pişmeye bırakılır.Bir yandan da patatesler haşlanır.Haşlanan patatesler bir kaba alınır ve yağ,süt ve tuz ile iyice püre yaplır.Kaplarımızın en altına etler yerleştirilir.Üzerine püre konulur.Ve en son da kaşar peyniri eklenir ve 200 derece fırında kaşarlar kızarına kadar pişirilir.Afiyet olsunn:)

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe