Malzemeler;
- 4 adet kabak
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 15 dal maydanoz
Beşamel Sos İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- tuz
Üzeri İçin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı;
- Öncelikle kabaklar yıkanır ve kabuğu soyulur.
- Kabak diklemesine 2'ye kesilir.
- Kesilen kabakların içi dikkatlice oyulur.
- Bir tencereye su koyulur ve kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı tuz atılıp kabaklar suda 5 dakika kadar haşlanır.
- Bu sırada kıyma tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Kavrulan kıymanın üzerine tereyağı ve küçük küçük doğranmış soğan,biber ve sarımsak eklenir.
- 3-4 dakika bu şekilde kavrulduktan sonra salçası ve baharatları eklenir.
- Domates rendelenir ve tencereye eklenir,2-3 dakika böyle kavrulur.
- En son maydanozu da küçük doğranıp eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Beşamel Sos İçin;
- Tereyağ ve sıvıyağ ocağa alınır ve eritilir.
- Eriyen yağa unu eklenir ve unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavrulur.
- Kavrulan unun üzerine süt azar azar dökülür ve çırpma teliyle hızlıca karıştırılır.(topak olmaması için hızlıca karıştırmanız lazım.)
- tuzu eklenip 1 dakika sonra ocak kapatılır.
- Fırın tepsisine yağlı kaşıt koyulur ve kabaklar dizilir.
- Kabakların üzerine kıymalı harç koyulur.
- Harcın üzeri beşamel sosla kapatılır.
- 250 derece fırında 25 dakika pişirilir.
- Pişen kabakların üzerine rendelenmiş kaşar eklenir ve tekrar fırına koyulur.
- Kaşarlar kızarınca fırından alınır.
- Afiyet olsun...
Ohhhh miss misss ellerine sağlık canımm çok severim kabağı ve kabakla yapılan bütün lezzetleri afiyetler olsun canım sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkürler,sevgiler..:)
YanıtlaSil