29 Haziran 2014 Pazar

Pratik Türlü Yemeği





Bizim evde en çok pişen yemeklerdendir türlü...Hem vitamin deposu hem başlı başına bir öğün.Lezzetine doyamayız biz.Geç de olsa tarifi ekleyebildim bloguma,nihayet! :) Bana annem öğretti uğraşmamam için en pratik haliyle öğretmişti gerçi yine de türlü pişmesi zaman aldığından uzun sürede yapılan bir yemek ama yine de çok seviyoruz napalım:)) sizin de tarifi çok beğeneceğinize eminim:) Onun için bu ana yemeği mutlaka tarif defterinize eklemenizi öneririm:)

Malzemeler;

  1. 500 gr ( Yarım kg) kuşbaşı doğranmış et
  2. 1 adet orta boy patates
  3. 500 gr taze fasulye
  4. 1 adet patlıcan 
  5. 1 adet kabak
  6. 2 adet orta boy soğan
  7. 6-7 diş sarımsak
  8. 3 adet büyük boy domates
  9. 4 adet biber
  10. 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  11. 1 su bardağı su
  12. 1 silme yemek kaşığı tuz
  13. 1 tatlı kaşığı kekik
  14. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
  • İlk önce türlüyü yapacağınız tencereye etlerinizi koyun.Etler suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ekleyin.
  • Etleri bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin ve ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Bu arada patatesinizi soyun ve küp küp doğrayın.Aynı şekilde patlıcanı da alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Kabağı tıraşladıktan sonra onu da küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları soyun.
  • Soğanlar da kavrulduktan sonra  sarımsakları ve biber salçasını ekleyin.1 dakika daha böyle kavurun.
  • Kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika da domates suyunu salana kadar böyle pişirin.
  • Önceden ayıklayıp hazırladığınız fasulyeyi,patatesi,patlıcanı,kabağı ve biberi de yemeğe ekleyin.
  • Bu şekilde 6-7 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve kekiğini de ekleyin.
  • Kaynamış 1 su bardağı suyunu koyun.Suyu az koyuyoruz çünkü zaten sebzeler de suyunu veriyor.
  • 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra en kısık ateşte 1 saat yemeğinizi pişirin.
  • Sonra afiyetle yiyinn:)

Lezzet Önerisi;
Türlüyü güveçte pişirirseniz lezzeti 2'ye katlanacaktır.Ayrıca kısık ateşte pişmesi şart :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe