3 Haziran 2014 Salı

Kremalı Ispanaklı Makarna



evet ben bir makarna delisiyim kabul ediyorum.Gerçekten soslu makarnalara karşı zaafım var ,3 öğün makarna yiyebilirim:) Hal böyle olunca çeşit çeşit makarnalar yapıp dururum vee benim en sevdiğim özel tariflerimden birisi de işte bu kremalı ıspanaklı makarnamdır.Kime yaptıysam hemencik tarifi istenmiştir.Yani lezzeti onaylıdır.Denemediyseniz mutlaka ilk fırsatta yapmanızı tavsiye ederim.Zaten makarna başlı başına 1 öğün olabiliyor hele ki sosluysa..:)) Ve bu makarnama mısır inanılmaz yakışıyor o yüzden mutlaka ekleyin lezzeti bonuslandıın derim:))

Malzemeler;

Yarım paket makarna
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz+ 3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 bağ ıspanak
1 büyük soğan
1/2 su bardağı mısır
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
8 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket sıvı krema

Hazılanışı;
Öncelikle ıspanakların kökünü kesip attıktan sonra(fazla kumlu olduğu için) ıspanakları ince ince doğayıp suya bastırıyoruz.1 kaç kee bu suyu süzüp tekrar yıkıyoruz.

 Makarnamızı haşlıyoruz.Bunun için 1 litre suyu tencere koyup tencereyi ocağın üzerine alıyoruz.Yüksek ateşte ocağı yakıyoruz.Su kaynayınca içine tuzu ve yağı ekliyoruz.Yağı ekliyoruz ki makarnalar birbirine yapışmasın.Sonra makarnayı ilave ediyoruz.Ara ara karıştırarak 8 dakika kadar makarnaları pişiriyoruz.Siz makarnayı diri sevmeyenlerdenseniz bu süreyi 10 dakikaya çıkartabilirsiniz.Haşlanan makarnanın üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.Ve 1 dakika nyle bekletip makarnayı süzüyoruz.


Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Tencereye sıvıyağı alıyoruz.Soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.Yıkadığımız ve doğradığımız ıspanaklaı bu soğanların üzerine ekliyoruz.Suyunu salıp çekince konserve mısırı ve kremayı ekliyoruz.Ardından baharatları da ekliyoruz.Krema kaynamaya başlayınca makarnamızı bunun üzerine döküyoruz.3 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağı kapıyoruz.Sıcacık afiyetle yiyoruuz.

Not;
1 tabak kesmeyebilir benden söylmesi:)))))















4 yorum:

  1. Elinize sağlık, soslu makarna harika görünüyor. Ayrica sitenize izleyici butonu ekleyip haber verirseniz izleyiciniz de olurum:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar çok teşekkür ederimm :))) sitemde izleyici butonu mevcut ; çok memnun olurum:) Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. Çok çok çok teşekkür ederimm:))

    YanıtlaSil

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe