17 Haziran 2014 Salı

Etli İslim Kebabı Tarifi



Ramazan yaklaşıyor ve ben arşivime dönüp geçen sene facebook sayfamdan takipçilerimle ramazan için paylaştığım tarifleri  bir bir seçip çıkartıyorum:) Her şey size biraz olsun daha fazla faydamın dokunabilmesi için ,çünkü ben bildiğiniz gibi hiç bir şekilde blogumda reklam vs. para kazandırıcı faaliyette bulunmuyorum.Zaten bu blogu açarken de tek istediğim bir kişiye dahi olsa bir fayda sağlayabilmekti.Ama çok şükür site öyle bir hal aldı ki tariflerim sürekli deneniyor Allah'a şükür her zaman denedim çok güzel oldu gibi olumlu yorumlar alıyor.Benim için en büyük kazanç en büyük mutluluk da bu işte :) Ne kadar mutlu olduğumu tahmin bile edemezsiniz o yüzden tam gaz üretmeye,sizlerle paylaşmaya devam:)

Malzemeler:
  1. 3 adet uzun patlıcan
  2. 3 adet biber
  3. 1 orta boy soğan
  4. 300gr dana eti
  5. 1 yemek kaşığı salça
  6. 2 adet domates
  7. 3 diş sarımsak
  8. karabiber,tuz,pulbiber,nane
  9. 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

  • Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurluyoruz. İnce şeritler halinde keserek kızartıyoruz. 
  • Ayrı bir tencereye  kuşbaşı doğranmış etleri koyup kavuruyoruz. Etler kendi suyunu salıp  çektikten sonra soğanı ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz.
  •  Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat ve tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişiriyoruz.
  •  Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyuyoruz. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarıyoruz, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturuyoruz.
  • Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe