7 Mayıs 2014 Çarşamba

Mıhlama(Kuymak) Tarifi



Kuymak(Mıhlama) annem sayesinde çok sevdiğim sonrasında da vazgeçemediğim sürekli yaptığımız bizim için 5 çaylarının,kahvaltıların vazgeçilmezidir. Yalnız size söylemeliyim ki bunun özelliği Trabzonun mıhlamaya özel peyniriyle yapılmasıdır.Fotoğrafta gördüğünüz kadar yoğun bir akışkanlığı ancak bu peynirle elde edersiniz.Bunu da semt pazarlarından ya da şarküterilerden temin edebilirsiniz.Kaşar peyniriyle yaptığınızda bu yoğunluk olmaz ama tat konusunda şüpheniz olmasın.Tadı her daim müthiş:)
Ben mısırununu az tereyağında kavuduktan sonra en son mıhlamamız hazır olunca şöyle bolca tereyağlı olsun diye eksradan 2 yemek kaşığı tereyağını eritip mıhlamamın üzerine gezdirdim.Ben bol tereyağlı sevdiğğimden böyle yaptım ama eğer siz dilerseniz üzerine tekrardan yağ eklemeyebilirsiniz.Tamamen sizin damak tadınıza kalmış.Buyrunuz tarifim;

Malzemeler;
1 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı(kavuruken kullanmalık) + 2 yemek kaşığı tereyağı(Üzerine dökmelik)
NOT; Eğer üzerine ek olarak tereyağı dökmeyecekseniz kavururken 1 yemek kaşığı değil 2 yemek kaşığı tereyağıyla mısır ununuzu kavurun.)
150 gr kadar trabzon peyniri
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı;
Tereyağı tencerede eritilir.
Eriyen yağın üzerine mısır unu dökülür ve sürekli karıştırarak kavrulur.
Un pembeleşince  ılık su azar azar eklenir bu arada topaklaşma olmasın diye hızlıca çırpılır.
1-2 dakika kadar suyla pişirilir.
Katılaşmaya başladığında peynirleri eklenir ve 3- dakika daha peynirle pişirilir.
Peynir tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyebilirsiniz ama peynir tuzluysa tuz ilave etmeyin.
Eritilen 2 yemek kaşığı tereyağı pişen mıhlamaya eklenir.Afiyet olsuun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe