23 Mart 2014 Pazar

Milföy Pizza Tarifi


Karnınız mı kazınıyor ?? Ya da sabah kahvaltıya en pratiğinden bir pizza mı yapmak istiyorsunuz? Tam da aradığınız tarifim işte burda canım okuyucum:)
Milföyden Pratik Pizza tarifimi bu sene sahur için yapıp paylaşmıştım bir sürü güzel mesaj almıştım bu tarifim için çok beğenilmişti:)Bu yüzden yeni gelen takipçilerim için tekrar paylaşıyorum buyrunuzz:))

Malzemeler;
Kare milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar)
Dilimlenmiş zeytin
Rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Sosis veya sucuk
mısır
yeşil biber
Acı biber turşusu
Sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)

Hazırlanışı;
Milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgaha dizin. Yaklaşık 10 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini şeritler halinde boyuna kesin. Yumuşayan milföyleri yağlanmış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Kesmiş olduğunuz milföy şeritlerini her milföyün kenarına yumurta sarısı sürüp çerçeve gibi kapatacak şekilde koyun. Biraz su ile bir tatlı kaşığı salçayı çay tabağında karıştırıp hazırladığınız milföylerin ortasına sürün. Domates, sosis, sucuk ve zeytini dilimleyin. Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine malzemeleri paylaştırın. İsteğe göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe