23 Mart 2014 Pazar

Kıbrıs Tatlısı(Galeta Unlu Çıtır Tatlı)


Canım takipçimm öncelikle hepinize güzel çok çok mutlu olacağınız bir haftasonu diliyorumm:) Ve sizi bizim evdeki en sevilen tatlılardan biriyle baş başa bırakıyorum:)Bu tatlımız o kadar çıtır çıtır o kadar lezzetli ki,misafirlerimiz yediği an tarifini ister benden  Hamurunda un yerine galeta unu kullanılan üzerinin kremasının tadına doyum olmayan bu galeta unlu çıtır tatlı nam-ı değer (kıbrıs tatlısı )tarifi için buyrunuz ;

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Şurup için :

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı soğuk su

Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şant
Hazırlanışı;

Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz. Geniş bir kare borcamı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz. Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Sütümüzün içerisine nişasta ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.

Dolapta 3-4 saat soğutup dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe