2 Şubat 2014 Pazar

Zeytinyağlı Lahana Sarması



Yaklaşık 1 ay önce yaptığım ama afiyetle silip süpürdükten sonra tarifini paylaşmayı unuttuğum zeytinyağlı lahana sarmalarım ve tarifi 
Malzemeler;
  • 1 orta boy lahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • yakşalık 6 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • yarım demet maydanoz
  • Yarım limon

Hazırlanışı;
Lahanamızın sapını cuçak yardımıyla oyuyoruz.Lahanamızı bir tencereye alıyoruz üzerine kaynamış su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayıp yumuşadıktan sonra yapraklarını süzüyoruz 
Pirinci yıkıyoruz ve soğanları ince ince doğruyoruz
Soğanı biraz yağda soteliyoruz.soğanlar pembeleşince pirinci ekliyoruz ve kavuruyoruz.Baharatları da ekliyoruz ve 2 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.Piştikten sonra maydanozunu ekliyoruz.

Pişen lahanaları büyüklüğe göre 2'ye bölüyoruz. ve iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
Tencerenin altını biraz lahana yaprağıyla döşüyoruz ve dolmaları sıkıca yerleştiriyoruz.
Dolmanın üzerine biraz geçecek kadar kaynar suyu dolmaların üzerine ekliyoruz ve tuzunu şekerini ve yarım limon suynu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişerken ağzı kapalı kısık ateşte olmalı.Yaklaşık 40-45 dk kadar pişirip afiyetle yiyoruz:)

Not; tarife göre 1 büyük tencere dolma çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe