2 Şubat 2014 Pazar

Zeytinli,Cevizli,Kuru Domatesli Ekmek Tarifi



Doyurucu leziz bir ekmek , taze çıktı buyrun tarifimiz:)) Zeytinli, cevizli,kuru domatesli ekmek 

Malzemeler;
  • 2.5 su bardağı ılık su ( isterseniz 2 su bardağı su yarım su bardağı süt de koyabilirsiniz.)
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
  • 15-20 adet zeytin
  • 4-5 kuru domates
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik


Hazırlanışı;
un,tuz ve kurumaya bir kapta karıştırılır.Arası açılır ve yavaş yavaş ılık su eklenir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve kekik ve çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış zeytin,ceviz ve minik minik doğranmış kuru domates eklenir.Tepsiye yağlı kağıt konulur ve hamur 2 eşit parçaya bölünüp yuvarlak olarak tepsiye konulur.Üzerine çizik atılır. 220 derecede pişirilir.Afiyet olsuuun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe