2 Şubat 2014 Pazar

Sakarca Tarifi


Ot yemeklerini her zaman çok sevmişimdir ama 5 çaylarına komşumuzdan öğrenip de yaptığımız şu Sakarca'nın yerini hiç bir şey tutamaz:) Gerçekten inanılmaz bir lezzet çoğu kişi tadını bilmiyordur ancak köy pazarlarında bulabileceğiniz bu otu alın ve tarifimi mutlaka deneyin derim,hem de yağsız ben den söylemesiii:))
İstanbul'da bu otu Pazar sabahları Kasımpaşa semtinte kurulan köy pazarından temin edebilirsiniz:)

Buyrunuz bu inanılmaz lezzetin tarifi:)


Malzemeler;


  • Yarım kg sakarca
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı z.yağı ya da az miktarda tereyağı

Hazırlanışı;
Sakarcalarımız iyice yıkanır.15 dakika suda haşlanır.(Ayrıca haşladıktan sonra bir kızmını buzluğa da kaldırabilirsiniz.) 1 tane patates haşlanır ve küp küp doğranır.Sakarcalar haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kapta patates yumurta ve baharatlarla harmanlanır. Yağsız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve harcımız aktarılır.Altı iyice piştikten sonra diğer tarafa çevrilir.Diğer tarafa çevirirken de 1 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir.Pişince borcama alınır ve afiyetle yenilir..:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe