3 Şubat 2014 Pazartesi

İmam Sarığı Pastası


Pek sevgili takipçilerim öncelikle hepinize hayırlı,bereketli cumalar diliyorum:) Ve sizleri yarınki Kuran mevlüdümüz için yaptığım imam sarığı pastası tarifimle baş başa bırakıyorum:) İyi geceleeer:))

Malzemeler;
  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 5 çorba kaşığı su

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100gr. bitter çikolata ve fındık

Kenarlarına:

  • hindistancevizi

Hazırlanışı;
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam edilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur ve kek hamurunu güzelce yayılıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.(ben 2 tepsiye yaptım bu tarifle çünkü hamur ince tabaka halinde olacak.) Kek soğuduktan sonra su bardağı soğuk suyla ıslatılıp keklerba rdakla kesilir . Kremanın bütün malzemeleri karıştırıp pişirilir.
Kestiğimiz kekin bir parçası alınır bir kaşık krema koyulup üzerine kestiğimiz kekleren kapatılır ve kenarlarına krema sürülüp hindistan cevizine bulanır. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde eritilen çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyulur kenarlarına taşırmadan yayılır.servis ederken üzerine fındık serpilir.Afiyet olsuun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe