3 Şubat 2014 Pazartesi

Etli Bulgur Pilavı


Nefis bir tat nefis bir tarif mutlaka yapın doya doya yiyin derim:)

Etli bulgur pilavı için;

Malzemeler;

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy patates
  • 100 gr pişirilmiş kuşbaşı et(ben daha önceki yemeğimden artan eti kullandım)
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç rendesi
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su


Hazırlanışı;
Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kavrulur,biberler eklenir,patatesler küp küp minikçe doğranır havuç rendelenir ve hepsi beraber 5-6 dk daha sotelenir.Salçalar eklenir.Bulgur yıkanır ve sotelenmiş sebzelerin üzerine ilave edilir.1-2 dk kavrulur.Önceden pişirilmiş etler eklenir(yeniden pişirip koyacaksanız etin baharatlar ve biraz da yağ ile pişmesini sağlayın.)Bulgurun üzerini geçecek kadar suyu eklenir ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.Afiyet olsunn.:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe