3 Şubat 2014 Pazartesi

Beşamel Soslu Tavuk


Bana kalırsa en güzel tavuk yemeği Beşamel soslu tavuk.. Evde yaptığım anda biten ve her gün olsa yenen bir yemek:) Genelde garnitürlü yapanlar çok fazla ama ben garnitür sevmediğimden farklı yapıyorum,buyrun tarifi;

Malzemeler;
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 kırmızı biber,1 koyu yeşil biber,1 açık yeşil biber (evde çeşit yoksa herhangi birinden 3-4 adet doğramanız yeterli)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı pulbiber,1 silme çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine;
rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
sıvıyağ tavaya konulur ve tavuklar eklenir.Tavuklar suyunu salıp sonra kızarıncaya kadar pişirilir.Kuşbaşı doğradığımız soğan , rendelediğimiz sarımsak ve jülyen doğradığımız biberler eklenir. Salçalar eklenir baharatlar eklenir ve altı kısık ateşte pişmeye devam edilir.
Beşamel sos hazırlanır; sıvıyağ tencereye alınır.Üzerine un eklenir kavrulur.Unun rengi dönünce azar azar sütü eklenir.Sürekli karıştırılır ki topaklanmasın.Eğer kaynadıktan sonra topaklanmalar hala geçmediyse çırpıcıyla çırpılır.bir fiske tuz ilave edilebilir.
Bir borcama pişen tavuklar eklenir.Üzerine beşamel sos dökülür. 200-220 derecede yaklaşık 10 dakika beşamel sosun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Kızarınca kaşarlar ilave edilir.Onlar da 3-4 dakika da kızarınca fırından alınır.
Afiyet olsunnn:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe